InHouseCoaching voor bedrijven

Het gaat om de mens achter de burnout

InHouseCoaching voor bedrijven

Vaak zijn er in een bedrijf werknemers die op een burnout afstevenen maar waar de oorzaak niet – of niet alleen werkgerelateerd is. Deze oorzaken leiden tot langdurige afwezigheden die te verhelpen zijn door tijdig in te grijpen. Ik kan u daarbij helpen.

In mijn praktijk zijn 80% van de burnout cliënten niet gecrashed door enkel hun werksituatie.

Burnout heeft meestal niet enkel met het werk te maken maar is vaak een samenloop van zowel privéfactoren in combinatie met werkgerelateerde problematieken ( te veel werk, collega’s, veranderingen, naast een promotie grijpen,…). Als er thuis een goed vangnet is, kan stress op het werk meestal goed geventileerd en gerelativeerd worden. Wanneer er ook op het thuisfront een stress-situatie heerst, kan men daar niet tot rust komen en bouwt de stress zich dagelijks op. De stresspiek gaat van het werk naar thuis en omgekeerd. Er zit geen ontspanningsmodus meer tussen. Zulke langdurige situatie leidt tot uitputting => BURNOUT

 • Kan je je werknemer motiveren door enkel loonsopslag? NEE
 • Kan je je werknemer motiveren door een positief evaluatiegesprek? NEE
 • Kan je je werknemer motiveren door extra verlof? NEE
 • Kan je je werknemer motiveren door hen als kwetsbare persoon te benaderen? JA

Waarom deze 3X NEE? Omdat mensen vaak heel sterk kampen met privéproblemen die hen overdag op de werkvloer afleidt waardoor ze niet efficiënt kunnen werken.

 • Loonsverhoging helpt niet wanneer je met jezelf in de knoop zit
 • Extra verlof helpt niet bij relatieproblemen
 • Positieve evaluatie helpt niet bij een rouwproces.

Wat kan ik voor U betekenen?

Je mag van mij een persoonlijke aanpak verwachten gebaseerd op de persoon achter de werknemer.

Ik zorg ervoor dat er een veilige basis ontstaat waar werknemers met hun actuele privé- of werkproblematieken terecht kunnen. Op deze manier creëer ik een vangnet, door hen een luisterend oor te bieden en samen met hen oplossingen te zoeken. Dit zorgt ervoor dat uw werknemers op een goede manier blijven functioneren. Ze zullen het ook als een meerwaarde ervaren dat hun bedrijf betrokken is met hun algemene welzijn.

Mogelijke problematieken bij uw werknemers:

 • Ernstige ziekte bij zichzelf of een familielid
 • Problemen met kinderen: school, pestgedrag, drugs, autisme (of dergelijke), psychische aandoeningen, zelfmoordpoging
 • Relatieproblemen: ontrouw, liefdesverdriet, scheidingsprocessen, overlijden van een partner
 • Rouw: overlijden van ouders, kind, familie, naaste vrienden
 • Heroriëntatie jobbehoefte
 • Allerlei problematieken: manische depressie, borderline, eenzaamheid, mid-life crisis, rouw

Met al deze problematieken zie ik al jaren cliënten in mijn praktijk die langdurig afwezig zijn omdat er niet tijdig over gepraat is of een oplossing voor gevonden is. Dit kan je voorkomen door InHouseCoaching te voorzien.

 

Maak een afspraak

Wat bied ik u aan?

Als therapeute maar ook als leidinggevend manager met 20 jaar ervaring in het bedrijfsleven kan ik uw werknemers hulp en inzicht bieden op psychologisch niveau maar ook op gebied van timemanagement, leren plannen, communicatie, leren structureren, leiding geven, delegeren,….

Ik kom naar uw bedrijf voor een halve of volledige dag. Eens per week, 2 wekelijks, maandelijks,.. naargelang uw behoefte. Dit heeft als voordeel dat werknemers geen afspraak hoeven te maken in hun vrije tijd waardoor ze sneller hulp zullen zoeken wat dan weer resulteert in betere prestaties en minder ziekteverzuim. Ik verwacht van hen ook terugkoppeling wat hen meer aanzet tot hun problemen actief aanpakken.

Voor een afspraak kan u me mailen:  info@nicoleallaert.be. Na de kennismaking bezorg ik u een offerte op maat.

Ik heb geen standaardformules maar werk op maat van het bedrijf, omdat ik net die persoonlijke nood van elk bedrijf zo belangrijk vind.