Veel gestelde vragen

Hoe lang duurt een behandeling?

Je kan zelf bepalen hoe lang je een behandeling wil. Dikwijls is een intakegesprek van 1,5u wel nodig om een juiste analyse te kunnen maken maar het is afhankelijk van de problematiek. Ik geef je meestal aan wat best is maar je mag volledig zelf kiezen. Nadien kies je zelf voor 1u of 1u30 of misschien ook meer…

Hoeveel keer moet ik komen?

Er zijn geen vaste afspraken over het aantal keer dat je moet komen. Je bent op elk moment vrij om met de sessies te stoppen. Na het eerste gesprek geef ik je wel aan hoe ik het verdere verloop zie.

Is dit wel iets voor mij?

Het is je eigen keuze of je in therapie gaat. Als je onzeker bent, dan kan je het alleszins een kans geven. Bevalt het je niet, dan kan je na elke sessie beslissen om niet verder te gaan.

Ik durf de eerste stap niet goed te zetten, wat kan ik doen?

Je kan me bellen, in een kort gesprek zal ik je dan vrijblijvend uitleggen wat ik voor jou kan betekenen. Als de drempel om te bellen te hoog is voor jou, dan kan je me ook mailen. Gebruik dan het invulformulier dat je vindt onder contacteer.

Wat is best voor mij, persoonlijke begeleiding of groepsessies?

In een persoonlijke begeleiding hanteren we een zeer gerichte aanpak rond jouw specifieke vraagstelling, daar waar we in groepsessies of workshops minder diep op jouw specifieke probleem kunnen ingaan, maar die wel het voordeel bieden dat je omringd wordt door mensen die met vergelijkbare vragen zitten.

Wat kan dit voor een bedrijf betekenen?

Het is algemeen geweten dat werknemers het grootste kapitaal zijn van een onderneming. Door de werknemer te leren omgaan met werkdruk en werkomgeving, kan de kans op een burnout worden verkleind. Dit is zowel in het voordeel van de de werknemer, als voor het het bedrijf dat zijn werkkracht niet hoeft te vervangen als toch zover zou komen.

Waar gaat de individuele sessie door?

Temse:  – Georges Van Dammeplein 40. Dichtbij N16 Puurs/Bormen of E17 Antwerpen/Gent

Huisartsenpraktijk Kontich – ’s Herenlei 4 – achter de Sporthal ( Duffelsesteenweg).

Je kan de exacte coördinaten vinden op de pagina ‘contact’ op deze website.

Wat gebeurt er met alles wat ik vertel?

Alles wat je vertelt blijft strikt tussen ons. Ik heb beroepsgeheim. In relatietherapie bv. kan het wel zijn dat we persoonlijke zaken moeten bespreken om je partner duidelijk te maken wat er scheelt maar ook dan wordt dat altijd eerst met jou vooraf overlegd…

Waar gaan de groepsessies door?

Er zijn verschillende locaties mogelijk afhankelijk van het aantal deelnemers en de inhoud van de sessie. Deze info kan je terugvinden onder agenda.

Ik zit met een plotse vraag. Kan ik daarvoor bellen?

Ik bied de service online coaching aan. Je kan deze optie terugvinden onder online coaching. Een eerste persoonlijk gesprek is het beste maar zie je dat niet zitten of woon je te ver bespreken we samen wel hoe we het oplossen.

Kan ik ook terecht voor gezinsbegeleiding?

Ja dat kan. Je contacteert me best om uw individuele situatie te bespreken.

Alle problemen die ik heb zijn de schuld van iemand anders. Waarom zou ik dan in therapie moeten komen?

Ja het is waar dat jij dikwijls niet aan de bron ligt van jouw problemen. Maar je dient wel om te gaan met de gevolgen. De bron aanpakken is in veel gevallen onmogelijk. Zo kan je bijvoorbeeld collectieve beslissingen van de werkgever, de houding van bepaalde mensen, enz.. niet wijzigen, maar je kan wel zelf leren hoe er mee om te gaan.

Hoe overtuig ik mijn partner om in een relatietherapie te stappen?

Je kan niemand verplichten. Soms is het beter dat je eerst zelf op gesprek komt, en dan reik ik je wel mogelijkheden aan om je partner te betrekken.