Online

Online-therapie via email

Voor wie? Iedereen kan gebruik maken van online-therapie. Ik doe liefst een persoonlijk intakegesprek omdat dit belangrijk is naar de kwaliteit van begeleiding toe. Heb je daar geen goed gevoel bij is dit geen probleem, dan starten we enkel via mail. In eerste fase breng ik de problematiek in kaart. Deze kan veel uitgebreider zijn dan je zelf denkt. Bv: je komt bij mij in de veronderstelling dat je een burnout hebt die voortkomt uit stress op het werk. Uit het gesprek kan afgeleid worden dat er nog andere belangrijke stressfactoren aanwezig zijn. Dit is belangrijk te weten omdat de aanpak van beide problemen anders zijn. Het is ook belangrijk dat er een vertrouwensband tussen jou en mij ontstaat om een efficiënte begeleiding te kunnen opbouwen.

Heb je al therapie gevolgd bij mij? Online-begeleiding als nazorg na een aantal persoonlijke sessies is zeer nuttig. In vele gevallen kom je na een tijd toch bepaalde problemen tegen waar je geen weg mee weet. Je hoeft daarom niet direct op gesprek te komen maar je kan door te mailen verheldering van het probleem krijgen. We vinden dan samen de juiste methode om het aan te pakken.

Hoe verloopt online-therapie? De communicatie gebeurt via email. De mailfrequentie is afhankelijk van jouw behoefte. Je mag altijd een antwoord verwachten binnen de 2 dagen tenzij anders vermeld. Op zondag kan het gebeuren dat ik ook een rustdag neem ;-). Gezamelijke documenten kunnen we delen via dropbox.

Wanneer wel/niet online-therapie? Online therapie is geschikt bij burnout of burnout-preventie, single-therapie, angsten, relatietherapie als je niet als koppel komt, onzekerheid, losmaken van het verleden, opbouwen van zelfvertrouwen, enz… Er zijn situaties waarbij online therapie niet geschikt is: zo is het bij rouwverwerking belangrijk dat je emotie, die sterk kan zijn, direct begeleid wordt om zo een veiligheid te garanderen. Ook relaxatietherapie is online niet mogelijk omdat in deze therapievorm praktische oefeningen voorkomen zoals bv ademhalingsoefeningen die begeleid moeten worden. Online-therapie is geen vervanging voor andere therapievormen.

Wat kost online-therapie?

1) Je kan kiezen om éénmalig een vraag te stellen. Dit kost €20. Misschien is dit de beste manier om eens uit te proberen of wanneer je slechts met 1 brandende vraag zit.

2) Een andere mogelijkheid is dat je een vergoeding van €60 betaalt. Dat houdt in dat je 3 mailgesprekken kan doen. De gebruikte tijd voor je begeleiding kan je volgen via een document dat ik je mee stuur per mail. In deze tijd zit het lezen, analyseren en beantwoorden van jouw mail. Je hoeft de 3 gesprekken niet achtereenvolgend op te nemen. Je tegoed blijft een half jaar geldig.

Online-therapie dient op voorhand te worden betaald. Dit kan via een overschrijving op BE22 9731 1321 0047 of via PayPal.


Online therapieVoordelen

 • Je kan je verhaal doen wanneer het jou uitkomt.
 • De stap naar therapie is kleiner.
 • Woonplaats speelt geen rol.
 • Je kan raadgevingen nadien rustig nalezen.
 • Betrokkenheid door zelf je problematiek neer te schrijven.
 • Tips helpen je op de goeie weg.
 • Met taken kan je aan de slag.

Nadelen

 • Minder herkenbare emoties dan bij direct contact.
 • Trager proces dan bij direct contact.
 • Mogelijk minder diepgaand dan bij direct contact.
 • Woorden kunnen anders geïnterpreteerd worden.
 • De client dient schriftelijk vlot en open te communiceren.
 • Vorderingen zijn moeilijker in te schatten.

Getuigenis

C.M. (30 jaar – Vlaams-Brabant) – “psychologische hulp via mail: uniek, nieuw en mijn redding”

Piekeren, onrust, angst… Hulp willen, maar de stap niet durven zetten… Een tijd geleden zag ik het allemaal niet meer zitten. Door diverse oorzaken ben ik het vertrouwen in mijn man kwijt, dé persoon die ik doodgraag zie en de papa van ons prachtig kindje. Mijn functioneren (zowel relationeel als professioneel) wordt constant belemmert door mijn probleem. Eerst denk je dat het wel zal beteren; soms denk je dat je leven zo bestemd is om te zijn, maar vanbinnen weet je dat je een probleem hebt dat grondig dient aangepakt te worden. Voor een perfectionistisch persoon als mezelf die falen haat en moeite heeft met over zichzelf te praten is begeleiding zoeken aartsmoeilijk.

Bij psychologen had ik moeite om face-to-face alles eerlijk te vertellen; dan was ik ook meer bezig met hoe ik alles goed zou formuleren dan wel met het inhoudelijke. Stilaan wanhopig ben ik onlangs beginnen “Googlen” of ik bij niemand via e-mail terecht zou kunnen. Zo kwam ik bij Nicole terecht, die bereid was om mij te helpen en te begeleiden via e-mail. Deze begeleiding loopt goed en ik heb er een super-gevoel bij! Je kan zelf kiezen wanneer je met je begeleiding bezig bent, het is discreet, je hebt niet die directe confrontatie en je kan onbezorgd je gevoelens neerpennen zonder met omgeving, houding of reacties rekening te moeten houden (wat je in een persoonlijk gesprek wel hebt). Ik heb er alle vertrouwen in gekregen dat Nicole mij op deze manier stapsgewijs kan helpen weer een sterk en gelukkig persoon te worden en mijn relatie te redden. – EEN AANRADER!!

Peter VDV-21j

De site van Nicole gaf me onmiddellijk vertrouwen. Haar manier van aanpak was net wat ik zocht. Een actieve manier van benaderen en een oplossingsgerichte coaching. De mogelijkheid van online coaching is voor mij super want ik woon te ver om op gesprek te gaan. Na 5 intensieve mails en zeer duidelijk en overzichtelijke werkdocumenten sta ik een hele stap verder in mijn zelfvertrouwen. ‘k Had nooit gedacht dat dit me zo snel inzicht in mijn probleem zou geven. Bedankt Nicole