Getuigenissen

Relatie coaching

We zaten beide op ons tandvlees, er was geen communicatie meer en het minste vonkje zorgde ervoor dat wat initieel misschien een goed bedoeld gesprek of initiatief moest zijn ontaarde in ruzie en verwijten. Je geeft elkander de schuld en blijft steken op details. Elk gesprek ontaard in een welles – nietes discussie over de kleinste dingen. De situatie wordt onhoudbaar is vermoeiend en heeft impact op kinderen, familie, werk en vrienden. Een paar keer hebben we geprobeerd raad bij familie of vrienden te vragen, maar je ontdekt al snel dat hulp van een neutraal persoon nodig is om de situatie te ontmijnen. Het is moeilijk om elk detail met vrienden of familie te delen. Partijdigheid is nooit ver weg, enkel 1 kant van het verhaal wordt meestal gehoord en sommige situaties deel je liever niet. We vroegen ons af of we niet beter uit elkaar zouden gaan in de veronderstelling dat dan alles opgelost is en het gras waarschijnlijk groener zou zijn aan de andere kant.

We zagen maar 1 uitweg meer en dit was de hulp van een relatiecoach inroepen. Iemand die geen vooroordelen heeft, je niet persoonlijk kent, niet partijdig is, die naar je luistert en je niet be-(ver)oordeelt.

Na individuele gesprekken, waar je je hart kan luchten en alle situaties waar je je niet goed bij voelt kan vertellen werkt zeer ontwapenend en verlicht, kwamen we snel tot de constatatie dat er nog voldoende wil en gevoelens waren om aan deze relatie te werken en niet zomaar op te geven. We hebben even als broer en zus geleefd, apart geslapen, elkaar genegeerd, elk ons eigen ding gedaan en geprobeerd dit niet al te hard te laten merken aan de kinderen. Zij moeten niet het slachtoffer zijn van onze relatieperikelen. We verbleven dan ook onder hetzelfde dak en vroegen ons al snel af waar we eigenlijk mee bezig waren. Er waren voldoende gevoelens om tot de conclusie te komen dat indien we koppig zouden blijven en de makkelijkste uitweg zouden kiezen (uit elkaar gaan), alhoewel dat dit met kinderen en gemeenschappelijke goederen niet steeds de makkelijkste is…. we ons dit waarschijnlijk de rest van ons leven zouden beklagen.

Stap voor stap worden de verschillende en belangrijkste steunpilaren die nodig zijn om een relatie te doen slagen en met elkaar te kunnen leven aangepakt; zowel logistiek (afspraken in het huishouden, enz…), communicatie (hoe verschillende situaties verwoorden en op welke manier,…) alsook seksueel. Zelfs al zit 1 of 2 van deze aspecten goed, het is niet voldoende om te slagen. Een stoeltje blijft niet staan op 1 of 2 poten, je hebt er minstens 3 nodig !

We zijn heel blij en opgelucht dit traject samen met Nicole aangepakt te hebben. Het is niet altijd makkelijk je aan de afspraken te houden en de kans te vervallen in oude gewoontes en situaties ligt heel dichtbij. Blijvende inspanningen zijn nodig van beide partijen, probeer het goede uit elkaar te blijven boven halen. Iedereen maakt fouten en niemand is perfect. Ook niet aan de overkant !

G&Q, 40tigers

Burnout

Burnout? Ik? No way! Dat is enkel iets voor watjes, maar niet voor een vent als ik. Ik kan goed omgaan met druk en stress. Pintjes horen wel bij een echt vent, weekends werken natuurlijk ook en het is überhaupt beter als ik alles zelf ga doen.

Fout, allemaal fout. Ik heb er in mijn leven nog nooit zo naast gezeten als op dat moment.

Gelukkig heeft mijn familie dat gezien en mij een keuze laten maken. Hulp zoeken of je gezin verliezen!

Ok, dan even babbelen met de huisarts. Wat is dat, drie maanden ziek verklaard? Nu moet ik mij ook nog een therapeute zoeken! Brengt dat iets op voor mij? Is dat geen tijdverspilling?

NEEN, dat is het niet. Gelukkig ben ik bij Nicole terecht gekomen. Geen sprake van, “oh poor baby” of “ zijn ze allemaal boos aan het doen?” Neen, het tegenovergestelde. Zij heeft mij laten zien dat ik een probleem had, maar ook direct een way out laten zien. Pas op, dat is soms niet gemakkelijk, zij praat niet na jouw zin, maar precies dat was het wat mij heel erg heeft geholpen. Samen met haar heb ik geleerd dat ik niet alles moet kunnen, niet over alles controle moet hebben, dat neen zeggen ook een deel van het leven is, een belangrijke zelfs! Dat te erkennen was zwaar, heel zwaar. Even zwaar was het vinden van een manier om niet meer in de zelfde “val” te trappen. Maar het loont, voor mij in elk geval, dat zie ik elke morgen in de ogen van mijn familie. Papa is terug! Dank je Nicole

Nils (D)

Rouw

Na een woelige haat-liefde-relatie van 5 jaar verloor ik op 30-jarige leeftijd mijn vriend. Hij worstelde al jaren met een drugsverslaving, mede veroorzaakt door zijn moeilijke jeugd. Onze laatste maanden samen ben ik door een hel gegaan, maar hoe moeilijk de situatie ook werd, ik wou D niet opgeven, ik wou vechten voor hem, voor ONS en enkel met hem wou ik de rest van mijn leven delen. Hoe uitzichtloos zijn verslaving ook leek of was, zolang we elkaar graag zagen en hij besefte dat hij hulp nodig had was er voor mij geen grens die ik niet zou overschrijden om onze relatie te redden. Helaas heb ik het proces uitgesteld, maar afstellen lag niet in mijn macht.
Op een dag werd het me te veel en heb ik D aan de deur gezet, al dagen was er geen leven met hem te houden, aanhoudende was hij onder invloed. Welgeteld een week later werd zijn lichaam gevonden. Mijn wereld stond stil, mijn leven was voorbij, wat moest ik beginnen zonder mijn D… Niets had nog zin, niemand begreep me… Wekenlang overleven op drank en pijnstillers om de pijn en het verdriet te verdringen. Gelukkig had ik Nicole, die mij in de zwartste periode van mijn leven heeft begeleid.
Zij stelde me gerust, ik kwam er wel door, er zou een dag komen dat ik opnieuw zou kunnen lachen, genieten van kleine dingen en me opnieuw zou kunnen openstellen voor liefde, maar daarvoor moest ik D en de pijn waarmee hij me achterliet een plaats geven.
Wat ik zo lang onmogelijk achtte kwam heel onverwachts, er is een nieuwe man in mijn leven. Hij is goed voor mij en heeft heel veel begrip voor mijn verleden. Desondanks zal D altijd in mijn hart blijven. Voor mij blijft hij onvervangbaar, wat wij deelden zal ik nooit met iemand anders delen en onze herinneringen koester ik voor altijd. Maar nu is het tijd om een nieuw hoofdstuk te starten en nieuwe herinneringen te creëren. Thanx D voor de jaren die we samen mochten delen en thanx Nicole voor je inspirerende woorden, je wijze raad en je luisterend, nooit veroordelend oor.

KVDB

Burnout

“verder doen, verder doen en zeker niet toegeven dat het niet meer gaat…zo heb ik mezelf lang proberen sterk te houden. Tot 1 stomme opmerking van mijn baas me deed inzinken. Het was letterlijk een inzinking, ik ging ter plaatse op de grond zitten huilen….Burnout…ik toch niet!!

Ik kwam via een vriendin met Nicole in contact die voor mij een traject heeft uitgewerkt zodat ik goed wist welke punten we zouden behandelen. Dat gaf me rust. Ik kreeg van Nicole de geruststelling dat het goed kwam en dat, mits ik voor mezelf kon aanvaarden dat ik nu echt een burnout had, ik er snel weer bovenop zou zijn. Nu 2 maand verder voel ik me rustig en krijg geen hartkloppingen meer als ik aan het werk denk. Ik zou iedereen deze aanpak aanraden!

Sonja

Zelfvertrouwen

“Na veel ruzie met mijn ouders en nu uiteindelijk nog een breuk met mijn partner stortte mijn wereld precies in elkaar. Niks liep nog goed. Op het werk vlotte het niet meer, ik had geen zin om nog met vrienden af te spreken. Ik ben bij Nicole gekomen via een vriendin en zei sprak over mijn laag zelfbeeld.Daar had ik nooit aan gedacht. Na meerdere gesprekken kwam ik er zelf achter waar ik was blijven vasthangen. Ik heb toen van Nicole opdrachten gekregen en ben ermee aan de slag gegaan. Ik begon het zelfs leuk te vinden mezelf te ontdekken. Nu heb ik weer plezier in de dingen die ik doe al heb ik soms nog wel mijn dipje. Maar ik weet nu zelf wat ik dan moet doen. Thanks!

JD, 27j

Relatie coaching

“Na mijn echtscheiding kwam ik een lieve, warme, attente man tegen. Na een paar maanden begonnen we een relatie. Onze relatie was van in het begin niet simpel want mijn partner is 18j ouder en mijn kinderen zagen dat niet zitten. Dus ik zat gewrongen tussen mijn gevoel voor liefde en mijn kinderen. Na een tijdje begon mijn gezondheid er onder te lijden en kon ik niet meer helder en klaar denken. Ik kreeg overal pijn en er werd fybromyalgie vastgesteld. Via mijn partner heb ik Nicole leren kennen. In het begin zag ik het niet zitten om in therapie te gaan en over alles te moeten praten. Nicole heeft mij echter geleerd om op een andere manier naar problemen te kijken, te leren relativeren en situaties stuk voor stuk aan te pakken. Ze heeft me ook geleerd mezelf niet weg te cijferen door steeds alleen maar voor anderen goed te willen doen. Ik ben ook afgeleerd om over alles controle te willen hebben. Ik heb leren loslaten! Ik heb nu veel meer zelfvertrouwen en kan problemen opdelen in functie van belangrijk of niet. Wat een verademing!”

L.D.H.

Burnout

“Ik ben bij Nicole terecht gekomen nadat ik totaal was ingestort op mijn werk. Ik had problemen met ‘1’ persoon op mijn afdeling. Van de huisarts kreeg ik het adres van Nicole en moest zelf beslissen of ik haar al dan niet zou contacteren. Ik heb haar gecontacteerd (grote stap!!). Sindsdien heb ik haar verschillende keren bezocht op mijn eigen initiatief, zonder verplichtingen. Ze heeft me geleerd problemen te ontleden, er ook over na te denken en ze aan te pakken. Ik stond ervan versteld dat Nicole soms dingen helemaal anders zag. Ik dacht of zei dan ‘zo had ik het nog niet bekeken’. Ik mag van mezelf wel zeggen dat ik nu heel anders in het leven sta: rustiger, ik kan meer relativeren, ik heb geleerd me te ontspannen, ik pak mijn problemen aan, ik leer problemen los te laten, ik mag er wel zijn. Ook mijn omgeving heeft deze ommedraai in mijn leven goed gedaan en beleefd. Dit alles is wel iets waar je moet blijven werken!”

Diana

Liefdesverdriet

Ik had nooit kunnen denken dat ik het nodig zou hebben om op mijn 19j met iemand over mijn liefdesverdriet te moeten gaan praten. Na 1 gesprek met Nicole zag ik alles terug wat helder. Zij heeft mij leren accepteren dat het pijn doet en dat er tijd nodig is om die pijn een plaats te geven. Ik besef nu dat ik niet abnormaal ben en dat ik nadien terug in staat zal zijn om me open te stellen voor een nieuwe relatie. Thx nicole

Elynne

Burnout

Rondom mij zag ik collega’s verdwijnen, brugpensioen, reorganisatie, ziekte en ik deed maar verder want het werk en vooral de klanten moesten toch verder geholpen worden. Wat ik niet zag, of niet wilde toegeven, was dat dit voor mij ook niet langer haalbaar was. Een aantal keer heb ik nochtans aan de alarmbel getrokken bij de directie maar die gingen er van uit dat ik het met al mijn ervaring wel zou redden. Ik was tenslotte toch een “sterke vrouw”.  Tot ook mijn lijn brak en de diagnose eigenlijk heel vlug gesteld was: een stevige burn out. Ondanks het feit dat ik volledig leeg was besefte ik wel dat ik snel professionele hulp nodig had. Op zo’n moment moet je geluk  hebben. Ons eerste contact verliep heel vlot. Nicole haar stem op de voicemail stelde mij al gerust. Ze liet mij praten en vertellen en leerde mij tijdens de eerste sessie zelfs zo te ademen dat ik daar al rustiger van werd. Ik moest leren met deze nieuwe situatie in het reine te komen; aanvaarden dat je niet alles meer kan, was ik moe ok ‘so be it’. Niks forceren. Je lichaam geeft heel goed aan wat het wil en niet wil. En bij Nicole heb ik daar naar leren luisteren. Het bepalen van energievreters en engergiegevers was een eerste stap. Langzaam aan zag je de vreters verdwijnen en de gevers toenemen. Later kwam daar ook het 7 stappenplan bij. Dit leerde mij  (h)erkennen wat ik zelf kon doen om het nooit meer zover te laten komen. Onze gesprekken en de relaxatietherapie hebben mij geholpen om in een aantal dingen inzicht te krijgen. Ik was echt niet verantwoordelijk voor al wat er mis liep, je leerde mij loslaten en af een toe een babbeltje met een collega is geen tijdverspilling, in tegendeel. Het was een lang een leerrijk traject, maar ik heb je tips altijd bij mij. Ik wil nooit meer in deze val trappen.

Greta

Burnout

Werken voor 3, concentratie vaak weg, doodmoe zowel fysiek als emotioneel, in niets zin, boos over alles en nog wat, opvliegend,… ik zat midden in een burnout. Pff ik dacht ik toch niet!
De dokter raadde me aan een psychologe te contacteren, maar daar stond ik nogal weigerachtig tegenover.
Na weken zag ik toevallig ergens een foldertje liggen over Nicole als gesprekstherapeute. ” Euh leek me toch het proberen waard en de lieve vrouw op de foto alleen al gaf me moed.
Wat een inzicht had zij, het leek alsof Nicole me al jaren kende. Zo had ik bijvoorbeeld ook een hekel aan strijken, omdat er dan steeds dingen naar boven kwamen waarin ik me gigantisch boos maakte.
Nicole leerde me dit via diepe relaxatie – hypnotherapie te verwerken. Ze leerde me dat als die slechte gedachten boven kwamen en me probeerden te overmeesteren, hoe ik daar boven kon staan en die dingen van me kon afzetten zonder me er nog aan te ergeren.
Ik kan niet zeggen hoe gelukkg ik ben dat ik dat al kwijt ben. Ik ben op de goede weg door Nicole haar hulp, mijn verdriet slinkt, de hartkloppingen zijn al fel verminderd als ik aan het werk denk, …
Echt een aanrader.
Dankjewel Nicole.

Betty

Levenscoaching

“In het najaar van 2013 werd ik emotioneel zeer zwaar beschadigd en voelde me ontzettend in de war. Hoe kon mij zoiets overkomen. Ik kon met niemand spreken over wat me dat weekend overkomen was. Ik ben zeer vernederd, ben afschuwelijk afgebroken kortom het was walgelijk. Via een connectie kwam ik in contact met Nicole. Ik mocht direct bij haar langskomen. Iemand met een oor en begrip voor mijn verhaal.

Met hulp van Nicole kon ik terug beslissingen nemen, leerde mijn emoties plaatsen en kon creatief aan de slag gaan. Ik kreeg terug nieuwe inzichten. Ik vond mezelf terug en kreeg meer zelfvertrouwen. Mijn authentieke kracht die ik verloren was kwam terug. Na 3 gesprekken en relaxatie oefeningen, voelde ik dat ik zelf verder kon. Nicole hartelijk bedankt. ( x x !)

Nicole, je stelt vragen waar ik kan over nadenken en je reikt me perspectief aan.

SPA, 11/2013

Levenscoaching

“Zonder al te veel verwachtingen en met een hoofd vol… Ja het waren zelfs geen vragen meer kwam ik bij Nicole terecht. De allerlaatste oplossing die ik nog kon bedenken om uit men eigen kluwen te raken… Toen ik binnenkwam leek Nicole ook direct te voelen dat ik niet echt enthousiast was om dit te proberen dus heeft ze me stap voor stap uitgelegd hoe ze werkt en wat ze doet, we hebben een doel gesteld en elke keer ik de deur bij haar sloot was ik zelfzekerder en was er een beetje minder chaos in men hoofd! Stap voor stap door te praten en elke vraag en elk probleem apart aan te pakken leek het na enkele weken alsof er plots voor elke moeilijke situatie een oplossing is, als je het maar even van op een afstand gaat bekijken ? Ik zeg niet dat alles plots van een leien dakje gaat, maar als het even niet meer gaat, neem ik wat afstand en ik los het probleem op wanneer het komt!! Dit had ik zonder Nicole haar gouden tips nooit gekunnen , dus wanneer je op zoek bent naar evenwicht , naar iemand die geen oordeel velt maar je helpt alles op een rijtje te zetten en naar iemand die je jezelf weer leert kennen ben je bij Nicole aan het juiste adres ! Niet twijfelen gewoon doen, je kan er alleen maar bij winnen!”

Nikki, 30j

Relatie coaching

“De spanning in mijn relatie was zo hoog dat een echtscheiding er stond aan te komen. Eigenlijk wilde noch ik, noch mijn partner dat we uit elkaar gingen omwille van de kinderen. Door een eerlijk en duidelijk gesprek met Nicole zijn we er achter gekomen wat de oorzaak was van ons uiteengroeien. Mijn partner en ik werken nu samen aan ons probleem, onder begeleiding van Nicole, en we gaan terug voor 100% voor onze relatie en toekomst samen.” Caroline K “Ik kwam in contact met Nicole op een moment waarop heel wat dingen in mijn leven veranderden: een langdurige relatie die abrupt stuk liep, een nieuwe start met een nieuw -te verbouwen- appartement in een nieuwe stad, mijn aanstormende 30 jaar, een goede vriendin voor wie ik me heel verantwoordelijk voelde…Gevolg: slaapstoornissen, huilbuien, angstgevoelens,… Ik schrok toen mijn huisarts het woord ‘burn-out’ gebruikte. Ik??? Op mijn leeftijd? Was ik dan zo’n teer persoontje dat ik de dingen niet aankon?! IK die altijd van iedereen te horen kreeg dat ik ‘toch zo’n sterke’ was…Mijn dokter raadde me een sessie mindfulness bij Nicole aan. IK, die zo rationeel en ‘down to earth’ ben, zou dat wel iets voor mij zijn? Was dat niet zo’n ‘zweverig’ gedoe? In een paar uur tijd, door goede vragen te stellen kon ik met de hulp van Nicole de vinger leggen op de échte problemen.Dankzij Nicole’s visuele aanpak met ‘apen’ en ‘wattenbollen’ slaag ik er nu in om mezelf regelmatig even een halt toe te roepen… In een wereld waar ‘happy’ het motto is, doet het goed te weten dat ook de slechte dagen erbij horen… Voor mij werkt dat geruststellend. Je moet jezelf de tijd geven om te verwerken en er zijn zoveel zaken waarop je geen invloed hebt en die je moet accepteren zoals ze zijn. En de punten waar je zelf wel kan aan werken pak je met meer energie aan want ‘de berg blijkt minder hoog dan je aanvankelijk dacht’! Ook aan de ademhalings- en ontspanningsoefeningen heb ik heel wat gehad, en ja, ik moet toegeven dat ‘rationele ik’ nu zelfs naar rustgevende ‘zweverige’ muziek luistert om te ontspannen.Soms heb je gewoon een klein duwtje nodig om de dingen van de andere kant te bekijken… Dankjewel Nicole!”

Julie

Online therapie

“psychologische hulp via mail: uniek, nieuw en mijn redding” Piekeren, onrust, angst… Hulp willen, maar de stap niet durven zetten… Een tijd geleden zag ik het allemaal niet meer zitten. Door diverse oorzaken ben ik het vertrouwen in mijn man kwijt, dé persoon die ik doodgraag zie en de papa van ons prachtig kindje. Mijn functioneren (zowel relationeel als professioneel) wordt constant belemmert door mijn probleem. Eerst denk je dat het wel zal beteren; soms denk je dat je leven zo bestemd is om te zijn, maar vanbinnen weet je dat je een probleem hebt dat grondig dient aangepakt te worden. Voor een perfectionistisch persoon als mezelf die falen haat en moeite heeft met over zichzelf te praten is begeleiding zoeken aartsmoeilijk. Bij psychologen had ik moeite om face-to-face alles eerlijk te vertellen; dan was ik ook meer bezig met hoe ik alles goed zou formuleren dan wel met het inhoudelijke. Stilaan wanhopig ben ik onlangs beginnen “Googlen” of ik bij niemand via e-mail terecht zou kunnen. Zo kwam ik bij Nicole terecht, die bereid was om mij te helpen en te begeleiden via e-mail. Deze begeleiding loopt goed en ik heb er een super-gevoel bij! Je kan zelf kiezen wanneer je met je begeleiding bezig bent, het is discreet, je hebt niet die directe confrontatie en je kan onbezorgd je gevoelens neerpennen zonder met omgeving, houding of reacties rekening te moeten houden (wat je in een persoonlijk gesprek wel hebt). Ik heb er alle vertrouwen in gekregen dat Nicole mij op deze manier stapsgewijs kan helpen weer een sterk en gelukkig persoon te worden en mijn relatie te redden. – EEN AANRADER!!

C.M. (30 jaar - Vlaams-Brabant)

Relatietherapie

“De aanleiding van mijn bezoek aan Nicole was een zware relatiebreuk die ik niet verwerkt kreeg. Ik heb verder in mijn leven al ettelijke bezoeken gebracht aan verschillende psychiaters en psychologen, naar aanleiding van angstaanvallen en depressies. In plaats van alleen te laten praten, geeft Nicole voldoende weerwoord. Ze stimuleert om zelf aan dingen te werken zonder gepusht te worden en met de nodige ruggesteun waar je indien nodig op kan terugvallen. Een sessie met Nicole geeft me steeds terug zelfvertrouwen en moed om zaken aan te pakken in het leven.”

Sara, 23j