Relatie coaching

Relatie coaching

Een relatie tussen 2 mensen is een samensmelting van 2 belangrijke individuen. Niet enkel als koppel zijn er moeilijke momenten maar ook elke partner apart heeft zijn eigen ervaringen, dag in dag uit. Je voelt stress, je wordt boos, je bent ‘krikkel’, … En zonder dat je het beseft heb je ruzie met de partner die je graag ziet. Er kan ook verdriet en diepe teleurstelling zijn door allerlei omstandigheden of door een plotse breuk. Sommige dingen heb je niet in de hand en gebeuren buiten je wil om. Bijvoorbeeld: je partner heeft een ziekte of is vreemdgegaan. Dan slaat angst toe en komt de vraag “komt dit ooit wel goed en hoe ga ik er mee om?” Hoe pijnlijk het ook kan zijn, het is belangrijk dat je verder kan met je leven. Je kan discussies hebben over de opvoeding van de kinderen, je voelt je onbegrepen, je bent teleurgesteld,…

Als relatietherapeut gebruik ik een combinatie van cognitieve therapie, RET (rationeel-emotieve therapie),  en mindfulness based relationship therapy. We bekijken zowel het oplossingsgerichte, de aanvaarding van wat er Nu is en het loslaten van blokkerende factoren vanuit Mindfulness.

Relatiecoaching heeft niet als hoofddoel om mensen kost wat kost bij elkaar te houden. Het is een zoeken naar een zo best mogelijke manier om terug in communicatie te komen en van daaruit te kijken welke relatievorm het best voor jullie past.

Verschillende vormen van relaties kunnen besproken worden zonder oordeel of veroordeling:

  • LAT-relatie
  • Friends with benefits relatie
  • Monogame relatie
  • Non-monogame relatie
  • Polyamoureuze relatie
  • Homo relatie
  • Platonische relatie
  • Verstandshuwelijk
  • Seksrelatie

Deze lijst is zeker niet compleet en in de praktijk vloeien deze relatievormen vaak in elkaar over. Ieder geeft een eigen invulling aan een relatie en de noden die hij/zij daarbij heeft.

Niet de relatie’vorm’ is het belangrijkste maar wel de manier waarop je de relatie aanpakt.

Heb je hier nog vragen over? info@nicoleallaert.be

Je kan terecht in de praktijk in Temse of Kontich.

Hoe kan mijn therapie je helpen?

Intakegesprek: bij de verschillende mogelijkheden van relatieproblemen bekijken we samen zowel de relatie alsook partners individueel. Ik werk meestal bij het intakegesprek met de partners individueel omdat iedereen een rugzak vol frustratie, pijn of teleurstelling met zich meedraagt. Als dit in een gezamelijk intakegesprek naar boven komt is de kans groot dat beide partners al zeer defensief tegenover elkaar gaan staan. Wanneer je apart komt begeleid ik jou eerst in het mogen uiten van je frustraties en ga ik ze nadien op een constructieve manier aan de andere partner voorleggen.

Gezamelijke gesprekken: We gaan samen de moeilijke manier van communiceren in kaart brengen. We gaan een veilige situatie creeeren waarin beide partners leren luisteren naar elkaar en durven uitspreken wat ze van elkaar nodig hebben.

Resultaat: een open en constructieve communicatie met respect en begrip voor elkaar. Ook wanneer partners beslissen om uit elkaar te gaan is een respect en communicatie onmisbaar.

Als je partner liever niet wil meekomen is dat geen probleem, maar dan is de kans op vereniging moeilijker. Je kan ook beslissen dat uit elkaar gaan, hoe pijnlijk ook, beter is en dan leer ik je hoe je daar mee kan omgaan. Ik neem geen standpunt in maar zorg er voor dat je, wat er ook gebeurt, door die moeilijke periode heen geraakt.

SINGLE-COACHING

Als single krijg je vaak te maken met onverwerkte gevoelens uit een vorige relatie. Je bent boos, voelt je verdrietig, hebt een schuldgevoel of misschien ben je nog wel erg verliefd en kan je het niet aan dat het afgelopen is. Zulke gevoelens staan een nieuwe relatie in de weg, waardoor die dan ook weer dreigt te mislukken. Een gouden raad: eerst het verleden verwerken en loslaten voor je aan iets nieuws begint!

Hoe kan mijn therapie je als single helpen?

We gaan samen bekijken welke blokkages je nog voelt en maken een plan op over hoe je ze kan oplossen. Door nieuwe inzichten ga je leren het verleden los te laten en je open te stellen voor een nieuwe liefde.

Voelt relatiecoaching nog onwennig aan maar heb je wel vragen, contacteer me dan via mail.