Wacht niet tot je je partner kwijt bent!

Zowel voor jongere als oudere koppels.

In mijn praktijk zie ik zowel jonge als oudere koppels. Koppels die meer dan 10j samenzijn maar evengoed koppels die nog maar kort samenzijn.

Is het een teken van een slechte relatie als je aan de alarmbel trekt? 

                                    Neen, integendeel! 

We moeten beseffen dat de huidige vormen van ‘relaties’ anders en veel gevarieerder zijn dan vroeger.

Ten eerste zijn er veel koppels die al meerdere relaties achter de rughebben en dus ook een rugzakje te dragen hebben. Logischerwijze komt daaruit voort dat er veel meer verwachtingen zijn en kritischer wordt gekeken naar een nieuwe partner.

In dit geval is het heel nuttig om zowel je eigen verwachtingen te bespreken en van daaruit te bekijken of je partner jouw behoeftes ‘kan‘ of ‘wil‘ invullen.

Dan zijn er veel jonge koppels waarbij een relatie niet evident lijkt. Veel kan te maken hebben met de thuissituatie waarin ze zijn opgegroeid. Ook de verwachtingen waaraan men dikwijls denkt te moeten voldoen, kunnen een storende factor zijn in het verloop van de relatie.

Dus, praten over je verschillen wanneer ze nog niet onoverkomelijk zijn, is het beste wat je kan doen. Je hebt veel meer kans om je relatie te doen slagen als je tijdig ingrijpt. De uitspraak van ‘je moet er zelf maar uitkomen’ gaat niet meer op in deze tijden. Als je er zelf uitkomt, des te beter… Is dit niet het geval durf dan hulp in te roepen..

Vind je je relatie belangrijk en erken je de behoefte aan coaching stuur me dan een mailtje info@nicoleallaert.be en ik bekijk wat ik voor jullie kan doen.

Coaching voor ‘kersverse’ koppels is op een vlotte manier naar jullie huidige relatie gaan kijken en oplossingen zoeken daar waar nodig.

Met ‘n open blik kijken naar wat er kan <—> focussen op wat er niet kan