Kan mijn partner veranderen?

"Ik geloof er niet in dat mijn partner blijvend verandert"

 

 

Je kan een persoon vergelijken met een rechthoekige spiegel. De spiegel is wie hij is op dit moment. Wat je aan de spiegel makkelijk kan doen is de scherpe hoeken eraf halen. Zo kom je tot een mooie ovale spiegel. De kern van de spiegel blijft hetzelfde. Wanneer je er een ronde spiegel wil van maken ga je ook de kern veranderen en dat is vaak teveel gevraagd.

Mensen kunnen blijvend veranderen als ze dat zelf willen. Verandering vraagt bewustwording en bereidwilligheid. Wanneer jouw partner in zijn hart beseft dat bv een boeket bloemen voor jou waardevol is, kaan hijzelf beslissen om jou die waarde te schenken en zal je bloemen blijven krijgen.

Wanneer je partner je bloemen geeft om het goed te maken en om je terug te winnen, zal de focus verdwijnen eens je terug bij elkaar bent en ga je geen bloemen meer krijgen.

Het verschil ligt dus in de behoefte, inzicht en besef dat het noodzakelijk is om zich aan te passen of rekening te houden met de andere partner zijn behoefte of verlangen. Wanneer die aanwezig zijn kan je ervan uitgaan dat een verandering blijvend is.

In een gezamenlijk gesprek kan ik jullie helpen om ten eerste je behoeften duidelijk te maken voor jezelf, ze op een liefdevolle manier te communiceren en vervolgens toe te passen.

Vragen: info@nicoleallaert.be