Keuze-stress

Sonja moet vroeg opstaan om naar haar werk te vertrekken. Ze moet ook eerst de kinderen nog wakker maken en dat is meestal een tijdrovende bezigheid. De boterhammen moeten gesmeerd worden, de koekjes in de boekentassen, haren gekamd en in ’tijdrovende’ vorm gevlochten,…..Het is druk op een ochtend ten huize Sonja. Als de tijd dan gekomen is om zichzelf aan te kleden, lijkt Sonja stress te krijgen. Wat moet ik aandoen? Het lijkt of ze geen kleren heeft maar het tegenovergestelde is waar. Haar kleerkast hangt zo vol dat ze geen ruimte heeft om een kapstok te verschuiven. Herkenbaar? ;-). De tijd tikt en Sonja staat al meer dan 5 minuten voor haar kast. 

Filip is een actieve jonge man met een grote vriendenkring. Sinds kort heeft hij een relatie waar hij zeer happy door is. ’s Avonds gezellig samen in de zetel cocoonen.. hij heeft er zoveel tijd naar uitgekeken. Zijn vriendin is een echte huismus dus zij geniet ervan om elke avond samen te zijn. Weet je al wat er gaat gebeuren? De vrienden van Filip beginnen te vragen wat er aan de hand is. Is alles wel ok met hem? Ze missen hem op vrijdagavond na het werk voor een gezellige pint onder mannen. Op zijn sportclub krijgt hij commentaar dat hij tegenwoordig altijd naar huis gaat na de training. ‘Is alles wel ok Filip’? 

Filip heeft het gevoel te moeten kiezen tussen zijn vrienden en zijn vriendin. Sonja krijgt stress als ze maar de juiste kleding combinatie niet kan vinden.

Beide gevallen leiden tot stress. Is dit erg? Neen, helemaal niet. Het wordt wel belangrijk wanneer je veel van die kleine stressmomenten gaat ervaren. Kleine stressbergjes zijn te overzien. Eén grote berg is al moeilijker.

hoe meer je keuze je hebt, hoe minder rust je ervaart. 

Herken jij jezelf in dit verhaal? Zoek je naar een manier om jouw leven simpeler te maken? Ik help je graag. info@nicoleallaert.be