Therapie of coaching?

Coaching is een manier vinden om je weg vooruit uit te breiden....

Een drempel naar therapie of coaching?

Voor veel mensen is de drempel om hulp te vragen aan een therapeut of coach zeer hoog. Deze uitspraak hoor ik dagelijks van mensen die bij me op gesprek komen. Ik begrijp dat volkomen want heel vroeger voelde ik me net zo.

Toen ik voor de eerste keer naar een psychotherapeute ging omdat ik vast zat in een ouder/dochter probleem dacht ik: “is het niet gek dat een buitenstaander mij moet vertellen wat ik moet doen. Hoe zwak ben ik dan?“ Wanneer ik na een gespannen uurtje buitenkwam zuchtte ik:” waarom heb ik dit niet eerder gedaan? Het had me zoveel tijd van dubben en me slecht voelen kunnen besparen”.

Ik werd gehoord, begrepen en tegelijk kreeg ik raad van iemand die de problemen als buitenstaander bekeek en er dus minder emotioneel bij betrokken was. Dat maakt de situatie meer open waardoor je meer kan inschatten waar je zelf iets kan veranderen.

Ik vraag nu dikwijls aan klanten of ze soms boeken kopen om te lezen over hun probleem. Mensen gaan ook oneindig veel dingen opzoeken op internet maar noch met een boek, noch met het internet kan je van mens tot mens communiceren en dat is net zo belangrijk. Een luisterend oor…

Ik ben dus voor jou een sprekend boek…en daardoor creeër je een vertrouwensband en een goed gevoel. Ik wil heel graag samen met jou die bibliotheek laten spreken en je mag altijd een half uurtje vrijblijvend gratis gesprek aanvragen als je nog twijfel zou hebben of onze gesprekken voor jou wel nuttig kunnen zijn. Graag tot binnenkort! Nicole