Verbindingstraject voor 'jonge' koppels

 

Een traject voor ‘jonge’ koppels. Wat houdt dit in?

Als ik over ‘jong’ spreek, heb ik het niet over leeftijd. Wel over de tijdsduur dat jullie elkaar kennen

Vanuit de ervaring in mijn praktijk weet ik dat koppels vaak om hulp komen vragen op het moment dat het kalf al verdronken is. Het is nooit te laat maar wanneer één of beide partijen al met één been uit de relatie is gestapt, is herstel moeilijker. Dan moeten jullie  meer inzet en geduld vertonen om elkaar tegemoet te komen. Vertrouwen en geduld is daarbij nodig en mogen dat dan juist de 2 moeilijkste kwaliteiten zijn voor mensen die in conflict liggen.

Daarom heb ik een traject ontwikkelt. Dat zorgt ervoordat het niet zover komt dat men de beslissing neemt om uit elkaar te gaan. Noem het ingrijpen in de pré-fase van: teleurstelling, niet erkent worden, niet gezien en gehoord worden.

Wat leer je in dit traject?

 

De bedoeling is om vanuit verbindende communicatie te gaan vertalen wat je voelt, wat je nodig hebt en wat voor jou belangrijk is om je goed te voelen in de relatie met de partner waarvan je houdt.

Niet enkel communicatie maar ook intimiteit komt aan bod. Intimiteit is een zeer belangrijke dynamiek die bij koppels heel vaak op de achtergrond verschoven wordt. Ik merk dit bij koppels die allebei druk bezig zijn in hun job, jonge kinderen hebben, een nieuw samengesteld gezin hebben opgebouwd, etc.

Is het normaal dat je al zulke problemen tegenkomt als je elkaar nog niet zo lang kent? Natuurlijk! Het komt in deze tijden zelfs nog meer voor omdat veel relaties niet de eerste relatie is. Dat wil zeggen dat er een ex-relatie kan zijn die niet gemakkelijk verloopt of dat het moeilijk is om opnieuw te vertrouwen.

Laat het niet zover komen! Een scheidingstraject kan heftig zijn. Mensen denken vaak dat uit elkaar gaan de makkelijkste oplossing is maar ik kan je garanderen dat dat niet altijd het geval is. Financiële problemen, moeilijk co-ouderschap, zoeken naar een nieuwe woning, etc. zijn enkele voorbeelden. Er komt dan opnieuw teleurstelling aan te pas of zelfs een het gevoel van een pijnlijk rouwproces.

Ik help jullie om, op een leuke en ontspannen manier, elkaars behoeften terug te leren kennen. Geen verwijten, geen getrokken messen maar op een respectvolle manier opnieuw jullie relatie gaan herontdekken. 

Wat is de investering?

Het pakket heeft een waarde van 650€. 

Hiervoor krijgen jullie 5 privégesprekken in een gezellige, ontspannen sfeer verspreid over 5 maanden.

Als extra krijgen jullie een terugkom moment waarin ervaringen en eventuele nieuwe vragen kunnen besproken worden.